Skip to main content

Skidor

Åk som Eliten!

Handplockade

Skidor från Fischer

Det finns möjlighet för dig att beställa ditt egna helt individuellt handplockade skidpar från Fischer.
Skidorna plockas av Magnar Dalen – fd svensk & finsk förbundskapten, landslagsvallare för sverige & norge samt tekniskt ansvarig för ett femtiotal OS- och VM-medaljer och är ansedd som en av världens allra bästa skidtekniker.
Till Beställning

Handplockade av Magnar Dalen

fd svensk & finsk förbundskapten, landslagsvallare för sverige & norge

Beställning av Skidor

Allt ingår i priset

Handplockade skidor, utmätning av vallazoner, slipning, grundpreparering, montering av bindning.

Magnar bedömer justeringar utifrån skidans spann och skidfodral. Många gör misstaget att man söker en skida som är så optimal som möjligt i alla förhållanden, men det är omöjligt att finna en sådan skida.

Magnar förklarar:
Man måste ha olika skidor i olika förhållanden, olika skidor för olika burkföre och andra för klisterfören om man vill ha optimala skidor.

Magnar tipsar:
Om du ska åka Vasaloppet och vill köpa ett skidpar så är det säkraste alternativet att plocka ut en ”Vasaloppsskida” ett lite hårdare blå/gult skidpar, (så att inte fästvallan påverkar glidet) det vill säga en skida som går bra från ca 0 – 10 minus grader. Det är det säkraste alternativet för en Vasaloppsåkare och den i särklass mest beställda skidan.

Färgkodsystemet bygger på att jag upptäckte att väldigt många hade svårt att klassificera vad man pratade om när man pratade om kallskidor, klisterskidor, olika temperaturer, nysnö och så vidare så då gjorde jag ett system som bygger på olika färger; grönt, blått, gult och rött.

Både när det gäller skidspann, typ av skida, belag, struktur, vilken valla man skall använda använder jag mig av det här färgkodsystemet och det är väldigt många fabrikanter både på skidor och vallor som har tagit efter det här systemet.

Det här systemet har varit till stor hjälp när jag själv katalogiserar skidor – då letar jag efter vilka spannkurvor som fungerar i de här olika färgerna. Sen kan man naturligtvis slå ihop färger och exempelvis ha en grön/blå skida som är en allround kallföresskida eller en gul/röd skida som är en allround blötföresskida.

Det är extremt viktigt att Vallningszonerna hamnar på exakt rätt ställe, med hänsyn till din vikt, åkstil och kapacitet, eftersom man söker ett perfekt fäste utan att för den delen ta något på glidet. Ett klister fäster exempelvis mycket aggressivare i snön än vad en blå extra gör, vilket kräver en helt annan höjd i spannet.

Fischer Speedmax – Fischers värsting skidor, de nya skidorna 3D har även belag på sidorna. (Med personlig utmätning av spannet i spanntestmaskin av Magnar)

Vanligtvis har bara landslagsåkare och en del kontraktsåkare denna service – nu är det din chans att Magnar får hjälpa dig.


    Typ Vasaloppsresultat tid, placering, god teknik eller inte, ben eller stakåkare