Skip to main content
[/vc_row_inner]
För 13:e året i rad arrangerar vi den mycket populära resan till Marcialonga i Italienska Dolomiterna.
Marcialonga är ett av de klassiska långloppen som tar dig igenom flera små byar och städer som exempelvis Val di Fiemme.

Vi erbjuder två ankomst antigen onsdagen eller torsdagen med olika hotellalternativ:

 • Ons 22/1 –  Mån 27/1- 2025
 • Tors 23/1 – Mån 27/1- 2025

Det finns möjlighet att boka in tilläggsdagar för tidigare ankomster, 20/1 (mån) eller 21/1 (tis).

Val di fiemme, Italien

Marcialonga 2025

För oss som skidambassadörer så väldig kul att se det stora intresset för skidåkning och delta i vår resa till Marcialonga.

Årets resa blev skidpropaganda! När väder, snötillgång och spårkvalitet höll bästa nivå så blir det ju härliga dagar både i och utanför spår.

Till vår stora glädje så höll spåren på loppdagen ihop förträffligt och gav många skidglädje även vid höga startnummer…

Söndagen blev därför en skiddag av bästa märke, ”Vi kom, vi såg, vi genomförde program och lopp och kunde alla känna oss som segrare….”

I år siktar på att göra skidresan ännu bättre. Så följ med oss på vår resa till Marcialonga 2025, som kommer att bli en härlig skidfest!!

Marcialonga i italienska Dolomiterna är ett av de klassiska långloppen och är skidåkning när det är som bäst!

I vår resa ingår på torsdagen skidåkning på höghöjdsplatån Lavaze, en mäktig upplevelse, ofta välsignad med blå himmel och sol.

Det följer vi sen upp med att på fredagen testa Marcialonga spåren och ”känna oss som segrare” på Val Di Fiemme skidstadion.

När det är perfekta skidförutsättningar och magiskt glid, startar drömmarna om stordåd inför själva loppet på söndagen.

Passa på att säkra en plats vår /M2-sports populära resa till Val di Fiemme, Italien.

Passa på att säkra en plats vår /M2-sports populära resa till Val di fiemme, Italien.
Till Anmälan för Marcialonga 2025

Marcialonga,
Italien

Marcialonga i italienska Dolomiterna är ett av de klassiska långloppen och är skidåkning när det är som bäst! Loppet på 45 km eller 70 km tar dig igenom flera små byar och städer som Val di Fiemme bl. a. den mångfaldiga VM orten. Följ med oss och M2-sports Magnar Dalen och Mattias Svahn till Marcialonga 2025!
Våra hotell ligger alla i den vackra lilla byn Ziano med 1600 innevånare är belägen 9 km från Marcialonga målet i Cavalese och ca 5 km till den klassiska Lago di Tesero där VM stadion i Val di fiemme finns och de sista etapperna i Tour de ski avgörs. Ett plus för er som söker närhet till Marcialonga spåret är att spåret passerar genom denna by efter ca 50 avverkade km.
Byn är mysig och har närhet till puls och fart med bra restaurangutbud. Ziano inbjuder även en lugn och skön atmosfär.Det är ingen slump att både det Italienska landslaget och det Finska landslaget laddade upp här inför VM 2013.

Anmälan Marcialonga

I paketarrangemanget ingår följande:

 • Boende på utvalt hotellen.
 • Transfer från Milano, Linate flygplats, 22/1 och 23/1,
  • Onsdag 22/1 går bussarna mellan 12.30–14.30.
   • Ankomst med flyg senast 13.30
  • Torsdagen 23/1 – går bussen omkring 12.45 vilket innebär att ankomstflyg till Milano inte får landa senare än 11.30.
 • Transfer till Milano, Linate flygplats måndagen 27 jan.
  • Flyg med avgångstid 12.55 och senare fungerar. Vi kommer köra bussar med avresa från hotellet på morgonen, omkring kl 07.30.
 • Alla transporter på plats ingår.
 • Halvpension: frukost och middag. Gäller även tilläggsdagarna. Lunch går att köpa på hotellen.
 • Anmälan till Marcialonga.
 • Reseledarservice

I paketarrangemanget ingår ej:

OBS flyg ingår inte i priserna. Vi rekommenderar er att boka flyg med Odenresor i samband med bokning av våra Marcialongapaket. Odenresor har säkrat upp ett antal fasta avgångar med bra priser från Stockholm och Göteborg med tider som matchar våra transferbussar. De hjälper er att boka in skidpaket, avbeställningsskydd m.m. Viktigt är då att ni meddelar Odenresor vid bokning att ni önskar hjälp med boka in skidpaket. Eventuell kostnad för skidfrakt betalas vid incheckning. Vi ordnar även med anslutningsflyg från och till andra orter om så önskas.

Vi rekommenderar:

 • Vi rekommenderar ankomst på onsdagen för att inte missa ett oförglömligt skidpass till det vackra Lavaze på torsdagen.
 • Vi har även förmånliga tilläggserbjudanden för vistelser mån-mån eller tis-mån. För tilläggs dagarna finns dock inget program och transfer ingår inte.

Dagsprogram Marcialonga 2025:

 • Onsdag 22/1
  Ankomstdag för de som reser onsdag-måndag. Vi kommer fram sent på eftermiddagen till utvalt hotell.
 • Torsdag 23/1
  Ankomst för de som valt torsdag-måndag.
  För er med ankomst på onsdagen får möjlighet att följa med på en busstur och åka i det mäktiga Passo di Lavaze spårsystemet på 1800 meter över havet, en mäktig bergsplatå och en häftig plats för skidåkning.
 • Fredag 24/1
  Vi passar på att göra oss bekanta med banans startområde  i Moena och åker därifrån ner mot Val di Fiemme stadion där VM har gått 2003 och 2013. Transfer tillbaka till hotellet för lunch.     I övrigt njuter vi av Italien när det är som finast. Eftermiddagen är vigd åt egna aktiviteter, kanske några vill ta en eftermiddags sightseeing i dalgången eller njuta av det vackra vårvädret.
 • Lördag 25/1
  Egna aktiviteter, kanske lite lätt skidåkning för att ytterligare testa Marcialongaspåren i närheten av hotellen. Eller en dag att ägna åt relaxing, promenera och kolla in omgivningarna. Några ganska givna aktiviteter är skidvallning (med eller utan vår hjälp) och pastaladdning på hotellet.
 • Söndag 26/1
  Tävlingsdagen! Vi hämtas med buss på plats och transporteras till start i Moena. Efter målgång i Cavalese är det en kort bussfärd hem till hotellet, dessa busstransporter ingår i priset. På kvällen firar vi dagens resultat med en härlig middag på hotellen.
 • Måndag 27/1
  Hemresedagen och avresor mot flygplatsen i München börjar avgå tidigt på morgonen.

Hotell

Hotell i Ziano

Den vackra lilla byn Ziano med 1600 innevånare är belägen 9 km från Marcialonga målet i Cavalese och ca 5 km till den klassiska Lago di Tesero där VM stadion finns och de sista etapperna i Tour de ski avgörs.Ett plus för er som söker närhet till Marcialonga spåret är att spåret passerar genom denna by efter ca 50 avverkade km.

Byn är mysig och har närhet till puls och fart med bra restaurangutbud. Ziano inbjuder även en lugn och skön atmosfär. Det är ingen slump att både det Italienska landslaget och det Finska landslaget laddade upp här inför VM 2013.

 Hotell HOTELL SUAN

 

 

 • Läget 300 m till Marcialonga spåret.
 • Bra mat, vana att ”ta hand om” längdskidåkare och serverar stora portioner.
  Fri internetuppkoppling.
 • Bastu och relax.

Del i dubbelrum, ankomst torsdag               Pris: 10 600 kr p/p
Del i dubbelrum, ankomst onsdag               Pris: 11 600 kr p/p
Tilläggsdagar 825 kr per person

Hotel Polo

 

 

 • Beläget i den fina och mysiga lilla byn Ziano.
 • Ett trevligt familjehotell som är känt för sin goda italienska mat.
 • Nära till Marcialongaspåret samt offentliga transportmedel.
 • 2,5 km norr om den berömda VM Stadion – Val di Fiemme, där mästerskapen 2003 och 2013 avgjordes.

Del i dubbelrum, ankomst torsdag               Pris: 10 600 kr p/p
Del i dubbelrum, ankomst onsdag               Pris: 11 600 kr p/p
Tilläggsdagar 825 kr per person

Hotell Nele

 

Ett litet charmigt hotell i Ziano. Här bodde det Italienska laget under sitt hemma VM och FIS (Internationalla Skidförbundet) använder Nele när VM genomförs i Val di Fiemme. Nele har bastu och en fantastisk Relax-avdelning! Så m.a.o. ett ”Top-Notch hotell” med hög standard. Nele har nära till VM skidstadion samt ligger nästan på Marcialongaspåret, närheten är därmed oslagbar.

Del i dubbelrum, ankomst torsdag. Pris 11 400 kr p/p
Del i dubbelrum, ankomst onsdag. Pris 12 400 kr p/p
Tilläggsdagar 1050 kr per person

Hotell Valsorda i Moena  

Ligger placerat halvägs mellan dalarna Fiemme och Fassa med promenadavstånd 2,5 km till Moena och 4.5 km till Predazzo. Naturnära beläget på stora gröna ängarna med utsikt över stranden vid Avisio-strömmen och med Marcalonga spåret inpå knuten. Ett charmigt och gemytligt och familjedrivet italienskt hotell. God italiensk mat. Stor, fin spa- och wellnes-avdelning. Nära till från Marcialonga spåret. Vallabod finns. Bra bussförbindelser till de näraliggande byarna i dalen.

Del i dubbelrum, ankomst torsdag           Pris: 10 600 kr p/p
Del i dubbelrum, ankomst onsdag           Pris: 11 600 kr p/p
Tilläggsdagar 825 kr p/p

Bokning och bokningsregler

 1. För bokning och mer information kontakta Odenresor på tel 08 – 654 19 00 eller 031-743 43 80 eller maila info@odenresor.se.
  Det går även bra att göra en intresseanmälan här så ringer vi upp. Intresseanmälan
 1. För en bindande bokning – krävs inbetalning av handpenning om 3500 kr/per person. Handpenning skall betalas inom 10 dagar efter erhållen bokningsbekräftelse. Vid inbetald handpenning senare än 10 dagar kan inte plats eller bokning garanteras.
 1. Bokningskod – Efter inbetalad handpenning kommer ni erhålla en bokningskod (individuell) från Odenresor för registrering av uppgifter till Marcialonga. Vill ni seeda er – görs detta i samband med er anmälan och registrering. Som researrangör har vi förtur vid seedning. Det går inte att seeda sig i efterhand.
 1. OBS! Ni måste registrera er för att få startnummer och plats i Marcialongaloppet 2024.Bokning av eget flyg/resa till Milano, Linate flygplats – transfer ToR till Marcialonga
 1. Om ni bokar er resa själv och avser att åka med transferbussarna (enligt program) krävs det att ni meddelar era flygtider till Odenresor senast den 15 Nov 2024 för att garantera er transfer och plats på bussarna.

Om ni bokar er resa själv och avser att åka med transferbussarna (enligt program) krävs det att ni meddelar era flygtider till Odenresor senast den 14  Nov 2024 för att garantera er transfer och plats på bussarna.

Slutbetalning skall vara Odenresor tillhanda 60 dagar före avresa, d.v.s. torsdagen 14/11/2024.

Vanliga frågor och svar

Transport/Flyg
Flyg ingår ej i paketarrangemanget, vi rekommenderar att ni bokar flyg hos Odenresor då täcks ni även av lagstadgade resegarantier.

Hur går bokningen till?
Bokningen sker via Odenresor. Ni bokar lätt via telefon eller mail. Förfrågan/önskan om kontakt, maila till info@odenresor.se. Svar inom 24 timmar under veckodagar. Lördag-söndag har resebyrån stängt.

Kan jag få hjälp med vallningen till loppet?
Vi har vallaservice som extra tjänst. Servicen ingår inte i priset.
Vi har med flera duktiga vallare och vallachef Magnar Dalen med erfarenhet av vallning nära landslag i 25 år.

Vad menas med att ni erbjuder transfer?
Det innebär att vi ordnar alla transporter från flygplatsen Linate i Milano, när vi ska testa spåret, när vi ska komma till start och hemresan till Milano.

Vilka datum gäller?
Det finns två alternativ på huvudprogrammet: onsdag 22/1 – måndag 27/1 eller torsdag 23/1 – måndag 27/1.

Ni erbjuds även möjlighet att boka till tilläggsdagar med halvpension, måndag 20/1, tisdag 21/1 till förmånliga priser. För tilläggsdagar, måndag och tisdag ingår halvpension men det finns inget arrangemang och transfer tur och retur till Milano ingår inte.

Rum
Det finns enstaka enkelrum och några trebäddsrum. De flesta platser är del i dubbelrum.

Mat – vad ingår?
Halvpension ingår – frukost och middag. Lunch går att köpa på hotellet om man vill.

Kan jag köpa enbart nummer lappen?
Nej.

Kan man komma ner tidigare (innan loppet) eller stanna kvar efter loppet?
 Ja, det går bra. Odenresor kan hjälpa dig med anpassade flygbiljetter.

Vad gäller om man vill seeda sig?
Lopp som ingår i Worldloppet är seedningsgrundande. Resultat från 2024 gäller. För Marcialonga gäller även resultat från 2023.
OBSERVERA – seedning måste ske i samband med anmälan till M2-sport. Det går inte ändra i efterhand.

 

Registreringsformulär – Marcialonga  Uppgiftsfält/Registration details 
Tilltalsnamn/First Name   
Efternamn/Surname   
Personnummer/Personal number/Birth   
 Adress   
C/O Adress   
Postnummer/Postal number   
Ort/City   
Land/Country   
E-post/Email   
Mobiltelefon/Cellphone   
Ange om åka 45 km/70 km    
   

 

Till Anmälan för Marcialonga 2024

Vilka avbokningsregler gäller?

Handpenning 3500 kr inom 10 dagar från att bokning är gjord. Den är ej återbetalningsbar om arrangemanget genomförs. Slutbetalning: 15 Nov 2024. Ej återbetalningsbar om arrangemanget utförs.

Vid inställt arrangemang/resa pga myndighets/arrangörsbeslut vid force majeure situationer, ex pandemi, återbetalas endast de medel vi själva erhåller från våra leverantörer. I övrigt enligt våra serviceavgiftsvillkor:https://rcgoden.freshdesk.com/sv-SE/support/solutions/articles/14000059084-hur-mycket-kostar-servicen-

Avbeställningsskydd – skydd innan avresa
Vi rekommenderar er att teckna er för avbeställningsskydd vid bokning för hela arrangemanget.
Odenresor kan berätta mer om vad den täcker.

Reseförsäkring – skydd under resan
Det är bra att ha en ordentlig reseförsäkring ifall något skulle inträffa på plats, om du blir sjuk mm. Odenresor kan hjälp er boka detta.

Transfer
Kom ihåg att ladda ordentligt, lunch finns att köpa direkt vid ankomsthallen i Milano, sedan stannar vi efter ca halva busstransfer resan och har då tillfälle att äta

Vallning
Vallningsservice kommer att finnas under loppet.

Reseledare
Många erfarna skidåkare och insatta personer.

Baggage
Glöm inte att kolla de olika reglerna för bagagevikt och inbokningsreglerna för skidorna. De måste bokas in separat via telefon. Eventuell skidfrakt betalas vid incheckningen. Gör ni flygbokningen via Odenresor så assisterar de er med att boka in skidpaket om ni önskar hjälp med detta.

Vi rekommenderar er att ta med ett par extra skidor och stavar om ni har. Om ni vill ha vallningsservice kan ni lämna in tävlingsparet och ut och reka banan på träningsparet.

Om ni har ett litet och smidigt vallningsställ eller profil är det också en rekommendation om ni vill valla själva.

Nummerlappen
Levereras direkt till ert hotell.

Information ni skall lämna vid registrering för Marcialongaloppet 2025
Efter inbetald handpenning till Odenresor kommer ni erhålla en bokningskod och länk för att registrera er för Marcialonga loppet. Nedan uppgifter krävs för er anmälan till Marcialonga.

Seedning sker i samband med er anmälan. Det går inte ändra i efterhand.

Till Anmälan för Marcialonga 2024