Skip to main content

Unikt erbjudande till alla Axa sports club medlemmar

20% på hela sortimentet. 

För nybörjaren, motionären eller elitåkaren

Skidor, stavar och pjäxor

Använd koden AXA20 för 20% rabatt på ditt köp. Gäller i hela butiken.

Hej på er alla AXA skidåkare!

Jag heter Mattias Svahn och är fd långloppsåkare. Mina erfarenheter som elitaktiv ligger idag som grundplåt i min verksamhet som skidcoach, vallare och inom längdutrustning.

Jag har tagit fram tre olika förslag på skidor och utrustning från nybörjaren till motionären och elitåkaren.

När det gäller just skidutrustning är det ju extremt viktigt att det blir 100 % rätt redan då man köper skidorna. Skidvalet, alltså kunskapen bakom vilken skida som passar till vilken åkares ändamål, bara motionera sporadiskt till medelmotionären som åker lite lopp då och kanske tränar regelbundet ända till elitåkarens jakt på tiondelar. Detta är något som kräver ganska mycket erfarenhet och spetskompetens. Blir det inte rätt här så kan du inte rätta till det senare. Jag brukar förklara på att själva skidan står för 70% av hur bra skidan går, sedan är det 20 % valla 10% struktur (mönster i belaget som leder bort vatten minska friktionen)

Så här beställer du

 1. Välj vilka skidor du vill ha. Välj längd på skida ange din längd, vikt samt vilken bindning du önskar. Fyll i formuläret inne på respektive skida så har vi de uppgifter som vi behöver av dig. Efter detta plockar vi ut en skida som passar till dig och din skiderfarenhet.
 2. Komplettera sedan med pjäxor och stavar.
 3. Fyll i rabattkoden AXA20 (versaler på axa)

Är du osäker på vad du behöver för utrustning

Boka ett skidrådgivningssamtal med mig via mail eller telefon.

Ange svaret på följande frågor i Meddelande-fältet i formuläret så plockar vi ut rätt utrustning till dig.

 • Ambitionsnivå
 • Hur mycket tränar du?
 • Skiderfarenhet/teknik/ lopp
 • Längd
 • Vikt

  FÖR NYBÖRJAREN – Klassiskt

  För dig som bara ska ut och motionera och inte har specifika tid/resultat mål eller kanske åker Vasaloppet 30 km eller 45km.

  FÖR MOTIONÄREN OCH TÄVLINGSÅKAREN – Klassiskt

  För dig som ska åka Vasaloppet eller Öppetspår och kanske tränar lite mer regelbundet kan sikta på lite bättre spann och belagskvalitet.

  FÖR STAKÅKAREN

  För dig som förmodligen är en riktigt erfaren motionär och har gått över till enbart stakning så är det en stakskida som gäller: DP skidor (Double Poling) som är rena stakskidor.

  FÖR SKATEÅKAREN

  Du som gillar att skejta kanske är anmäld till Öppetspår måndag eller Nattvasan eller bara älskar friheten och fartkänslan i skejtskären

  Medlemmar i AXA Sports Club har 20% rabatt på hela sortimentet i butiken, ange kod AXA20

  Till butiken